Εμβρυομεταφορά

Η διαδικασία της Εμβρυομεταφοράς στο Κέντρο Εξωσωματικης «Μίτωση»

Εμβρυομεταφορά - Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης «Μίτωση»Η διαδικασία της εμβρυομεταφοράς είναι πολύ απλή και ανώδυνη και γίνεται χωρίς αναλγησία ή αναισθησία. Η επιλογή των εμβρύων που θα μεταφερθούν εξαρτάται πρώτα από όλα από την ποιότητά τους και την μορφολογία τους.

Ο μέγιστος αριθμός εμβρύων που επιτρέπεται να μεταφερθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι 2 στις γυναίκες μέχρι 39 ετών, 3 στις γυναίκες των 40 ετών και 4 στις γυναίκες από 41 ετών και πάνω.

Τα έμβρυα, μαζί με λίγο από το καλλιεργητικό τους υλικό, αναρροφούνται εντός ενός ειδικά σχεδιασμένου για την ελάχιστη όχληση της γυναίκας, μαλακού καθετήρα εμβρυομεταφοράς που στη συνέχεια διαπερνά τον τραχήλο και με υπερηχογραφική καθοδήγηση τα έμβρυα τοποθετούνται στο ενδομήτριο κοντά στον πυθμένα της μήτρας.

Ο καθετήρας μετά αφαιρείται και ελέγχεται για να επιβεβαιωθεί ότι όλα τα έμβρυα έχουν μεταφερθεί στη μήτρα.Η γυναίκα παραμένει συνήθως ξαπλωμένη για μία ώρα και στη συνέχεια μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Το τεστ κυήσεως γίνεται 14 ημέρες μετά την ωοληψία. Εάν είναι θετικό, λαμβάνει περαιτέρω οδηγίες από τον ιατρό – γυναικολόγο του κέντρου.

Παρακολουθήστε την διαδικασία Εμβρυομεταφοράς