Νέα και ενημερώσεις

Νέα και ενημερώσεις, δραστηριότητες και official blog του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης «Μίτωση»

Γενετικά τεστ και νέοι γονείς

9 Απριλίου 2020

Άρθρο του Dr. Θεοδόση Αρκουλή, Μαιευτήρα – Γυναικολόγου, Διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης «Μίτωση», για την αξία των προγεννητικών ελέγχων!

Πώς γίνεται η ένεση OVITRELLE 250mcg;

11 Μαρτίου 2020

Ο κύκλος των καθημερινών ενέσεων ολοκληρώνεται με την OVITRELLE 250mcg. Η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου γίνεται σε συγκεκριμένη ώρα, ώστε μετά από 36 ώρες από τη χορήγησή του να είναι ώριμα τα ωάρια για να συλλεχθούν (ΩΟΛΗΨΙΑ).

Βιταμίνη D και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

19 Απριλίου 2018

Η βιταμίνη D είναι σημαντική στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και συγκεκριμένα στη διαδικασία της εμφύτευσης των εμβρύων, καθώς ένζυμα και υποδοχείς της έχουν βρεθεί στο ενδομήτριο. Η κύρια πηγή της βιταμίνης D είναι το ηλιακό φως.

Πρόκληση Ωοθυλακιορρηξίας με Χάπια

12 Ιανουαρίου 2018

Μελέτη η οποία ενισχύει τα στοιχεία που υποστηρίζουν ότι η χρήση λετροζόλης παρέχει υψηλότερα ποσοστά ωοθυλακικής διέγερσης σε σύγκριση με τη χρήση κιτρικής κλομιφαίνης σε γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Γονιμότητα και Καρκίνος

13 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με τον καρκίνο. Το ποσοστό των ενηλίκων ασθενών κάτω των 40 ετών αλλά και των εφήβων δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία. Δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε ηλικίες που βρίσκονται στην αναπαραγωγική τους φάση, το πρόβλημα που προκύπτει είναι μεγάλο. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της οποιασδήποτε μορφής κακοήθειας περιλαμβάνει τη χημειοθεραπεία […]

Γονιμότητα και ηλικία

12 Νοεμβρίου 2017

Ο μέσος όρος ηλικίας που οι γυναίκες αποκτούν το πρώτο τους παιδί αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων. Ωστόσο, μεγαλώνοντας οι γυναίκες αποκτούν προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ το 1/3 των γυναικών άνω των 35 αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τεκνοποίηση. Ποιότητα και ποσότητα ωαρίων Μεγαλώνοντας, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης μειώνονται. Στα 30, η πιθανότητα να μείνετε έγκυος με φυσιολογικό […]

Ποιες είναι οι νεότερες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης

31 Οκτωβρίου 2017

Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας μπορούν να βοηθηθούν από τις νέες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια. Διαβάστε πληροφορίες για τις σημαντικότερες από αυτές.

Δείκτης πρόωρης εμμηνόπαυσης

21 Ιουνίου 2017

Παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι γυναίκες που εμφάνισαν την πρώτη τους περίοδο στην ηλικία των 11 ετών ή νεότερη, έχουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρη εμμηνόπαυση και αν δεν αποκτήσουν παιδιά ο κίνδυνος αυξάνεται πολύ περισσότερο.

Συμβουλευτική καθοδήγηση σε ασθενείς με μειωμένα αποθέματα ωαρίων και επανειλημμένες αποβολές (Μέρος Β’)

24 Ιανουαρίου 2017

Δεύτερο μέρος της πρόσφατης μελέτης που αναφέρεται σε υψηλά ποσοστά ανευπλοιδισμού στις βλαστοκύστες και υψηλότερο κίνδυνο επανειλημμένων αποβολών σε γυναίκες με μειωμένα αποθέματα ωαρίων που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Προεμφυτευτική γενετική εξέταση χωρίς βιοψία του εμβρύου, μέσω ανάλυσης των ελεύθερων κυττάρων DNA μέσα από καλλιέργειες που έχει αναπτυχθεί το έμβρυο

17 Ιανουαρίου 2017

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν τεράστιες εξελίξεις στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, όμως ακόμα ενέχει ο κίνδυνος της πολλαπλής κύησης και των αποβολών.