Λογότυπο ΕΣΠΑ - Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Αθήνας - Πειραιά «Μίτωση»
Εξωσωματική Γονιμοποίηση και τα βήματα της διαδικασίας στο Κέντρο Εξωσωματικής «Μίτωση»

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Τι σημαίνει εξωσωματική γονιμοποίηση και ποιά είναι τα βήματά της

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο γίνεται στο εργαστήριο από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Με τη μέθοδο αυτή πολλά υπογόνιμα ζευγάρια σήμερα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για την απόκτηση παιδιού, ξεπερνώντας τα προβλήματα σύλληψης που δημιουργούνται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τα όποια προβλήματα υγείας. Θα πρέπει όμως, εδώ, να σημειώσουμε ότι όλα τα ζευγάρια προτού καταφύγουν σε αυτή τη λύση, πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί ένας τουλάχιστον χρόνος συχνής σεξουαλικής επαφής. Στη συνέχεια με τη βοήθεια εξειδικευμένου γιατρού εντοπίζονται τα αίτια της υπογονιμότητας του ζευγαριού και αποφασίζεται από κοινού η μέθοδος που θα ακολουθηθεί.

Συγκεκριμένα, τα βήματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης που οδηγούν στη σύλληψη είναι:

Συμβουλευτική Συνάντηση και ανάλυση ιατρικού ιστορικού του ζευγαριού

Στην πρώτη συνάντηση του ζευγαριού με τον γιατρό, είναι χρήσιμο να έχουν συγκεντρωθεί όλες οι εξετάσεις που ενδεχομένως να έχουν γίνει κατά το παρελθόν και σχετίζονται με το θέμα της υπογονιμότητας, όπως: Σπερμοδιάγραμμα, Σαλπιγγογραφία, Ορμονολογικές Εξετάσεις, Λαπαροσκόπηση, Υστεροσκόπηση.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση Πληροφορίες
Επικοινωνήστε με το Κέντρο εξωσωματικης γονιμοποίησης Μίτωση